Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kanelonia me spanaki kai rikota

Υλικά

  • 500 γρ ρικότα
  • 150 γρ φύλλα baby σπανάκι, κομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, χοντροκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 6 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 500ml κόκκινη σάλτσα
  • 50 γρ παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ και τη θρυματίζουμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το σπανάκι, το βασιλικό και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο, αλατίζουμε και πιπερώνουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Κόβουμε κάθε φύλλο λαζάνια στη μέση.

Απλώνουμε 2-3 κ.σ. μείγμα ρικότα στο κέντρο κάθε φύλλου και διπλώνουμε σε κύλινδρο, με τις άκρες να διπλώνουν ελαφρά η μια πάνω στην άλλη.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε ένα στρώμα σάλτσας.

Βάζουμε τα κανελόνια στο πυρέξ σε μία στρώση, με τη ραφή προς τα κάτω.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Ζυμαρικά (cannelloni-κανελόνια) Κανελόνια Λαζάνια Μοσχοκάρυδο Παρμεζάνα Ρικότα Σάλτσα (κόκκινη) Σκόρδο Σπανάκι (baby)

Σχετικές Συνταγές