Γυαλάκια σφολιάτας με πραλίνα και φουντούκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 32-36 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Gyalakia sfoliatas me pralina kai foyntoyki

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας,  ξεπαγωμένα
  • 350 γρ άλειμμα πραλίνας φουντουκιού
  • 1 φλ φουντούκια, τεμαχισμένα
  • 12 κ.γ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.

Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας.

Απλώνουμε το άλειμμα φουντουκιού σε όλη την επιφάνεια του φύλλου σφολιάτας  και πασπαλίζουμε με τα τεμαχισμένα φουντούκια.

Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό τη μία άκρη της σφολιάτας μέχρι τη μέση.

Το ίδιο κάνουμε και από την άλλη πλευρά, ώστε να ενωθούν τα δύο ρολά στη μέση.

Βρέχουμε το χέρι μας με λίγο νερό και ασφαλίζουμε με νερό το σημείο που συναντόνται τα δύο ρολά.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθετα τα ρολά σε φέτες, πάχους περίπου 1,20 εκ.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Τοποθετούμε τα γυαλάκια μας στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Άλειμμα πραλίνας φουντουκιού Ζάχαρη (άχνη) Φουντούκια Φύλλο (σφολιάτας)

Σχετικές Συνταγές