Σουφλέ με μπέικον, πατάτα και αβγό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 4 χοντρές φέτες μπέικον, κομμένες σε λωρίδες 1,5 εκ
- 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/3 φλ λιαστές ντομάτες, κομμένες
- 1 κ.γ. + 1 κ.γ. αλάτι
- 8 μεγάλα αβγά
- 1 φλ γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 2 φλ τσένταρ, τριμμένο
- 3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους, ελαφρώς βρασμένες
- ελαιόλαδο, για λάδωμα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ.
Βάζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και 1 κ.γ. αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα, μαζί με το υπόλοιπο αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Προσθέτουμε το τυρί, τις πατάτες, το μπέικον και τα λαχανικά.
Ρίχνουμε όλο το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα αβγά, να ροδίσει η κορυφή και μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Σερβίρουμε αμέσως.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά
Αλάτι
Γάλα (με χαμηλά λιπαρά)
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι
Κρεμμύδι (κίτρινο)
Μπέικον
Ντομάτες (Λιαστές)
Πατάτες
Πιπέρι (Μαύρο)
Πιπεριά (κίτρινη)
Σκόρδο
Τυρί cheddar