Ρολό κιμά γεμιστό με τυριά και πιπεριές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Rolo kima gemisto me tyria kai piperies

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 680 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 φλ μαλακά ψίχουλα
  • 1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/4 φλ φρέσκος βασιλικός, κομμένος ή 1 1/2 κ.γ. ξηρά φύλλα βασιλικού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 226 γρ σάλτσα πίτσας
  • 1 1/2 φλ τυρί προβολόνε, τριμμένο
  • 205 γρ ψητές κόκκινες πιπεριές, σουρωμένες και στεγνωμένες
  • 1/4 φλ ελιές χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί 38Χ25εκ. και λαδώνουμε το αλουμινόχαρτο.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά.

Προσθέτουμε τον κιμά, τα ψίχουλα, την παρμεζάνα, το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και 1/2 φλ σάλτσα πίτσας. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε τον κιμά πάνω στο αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο 30Χ25εκ.

Βάζουμε στο κέντρο του ορθογώνιου το προβολόνε, τις ψητές πιπεριές και τις ελιές αφήνοντας 1 εκ. από τις άκρες.

Διπλώνουμε το ρολό ξεκινώντας από την πλευρά των 25 εκ. Πιέζουμε τη 'ραφή' να κλείσει και τοποθετούμε το ρολό με τη ραφή προς τα κάτω στο ταψί.

Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα πίτσας και ξαναβάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθέι και στο κέντρο.

Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει, πριν κόψουμε σε φέτες.


 

Σχετικές Συνταγές