Ψητό κοτόπουλο γλασέ με μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Psito kotopoylo glase me myrodika

Υλικά

  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. λευκό πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1 φλ κρεμμύδι, τεμαχισμένο

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Αφαιρούμε τα εντόσθια από το κοτόπουλο, καθαρίζουμε καλά την κοιλότητά του και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Τρίβουμε το μείγμα μπαχαρικών-μυρωδικών στο κοτόπουλο, μέσα και έξω μέχρι να 'ποτίσει' καλά.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων, κλείνουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε το κοτόπουλο, το γεμίζουμε με τα κρεμμύδια και το βάζουμε σε ένα ταψί.

Το ψήνουμε στους 120C (χωρίς να το έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος) για 5 ώρες.

Μετά την 1η ώρα, περιχύνουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς από το ταψί (κάθε 1/2 ώρα περίπου). Οι χυμοί θα αρχίσουν να καραμελώνουν στο ταψί και το κοτόπουλο θα ροδίσει.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Θυμάρι Κοτόπουλο Κρεμμύδι Κρεμμύδι (σκόνη) Πάπρικα Πιπέρι (Καγιέν) Πιπέρι (Λευκό) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο (σκόνη)

Σχετικές Συνταγές