Ρολάκια σφολιάτας με αρνί, φέτα και σπανάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 20 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Rolakia sfoliatas me arni feta kai spanaki

Υλικά

  • 200 γρ baby σπανάκι
  • 600 γρ κιμάς αρνιού
  • 2 κ.σ. φρέσκα ψίχουλα ψωμιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι
  • 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, τεμαχισμένα
  • 2 κ.σ. άνηθος, κομμένος
  • 65 γρ φέτα, θρυμματισμένη
  • 40 γρ ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κ.γ. σουσάμι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το σπανάκι με 2 κ.σ. νερό και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί.

Βγάζουμε το σπανάκι από το τηγάνι και το βάζουμε σε σουρωτήρι. Ρίχνουμε κρύο νερό και αφήνουμε να στραγγίσει.

Πιέζουμε να φύγει το επιπλέον υγρό και χοντροκόβουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τον κιμά αρνιού, τα ψίχουλα, το σκόρδο, την πάπρικα, τις νιφάδες τσίλι, το μαϊντανό, τον άνηθο, τη φέτα και τις ελιές.

Προσθέτουμε το μισό χτυπημένο αβγό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας  στην επιφάνεια εργασίας και κόβουμε στη μέση κατά πλάτος.

Μοιράζουμε  ¼  του μείγματος κιμά κατά μήκος στην άκρη του φύλλου σφολιάτας.

Τυλίγουμε τις άκρες  του φύλλου προς τα μέσα,  ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.

Αλείφουμε την άκρη του φύλλου με λίγο αβγό και κλείνουμε να σφραγίσει, φτιάχνοντας έτσι μία πίτα μακριά και στενή.

Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας για να φτιάξουμε συνολικά 4 μακριά ρολά σφολιάτας.

Κόβουμε το κάθε ρολό σε 5 ρολάκια.

Βάζουμε τα ρολάκια με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείφουμε τα ρολάκια σφολιάτας  με το υπόλοιπο αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν . 

Σχετικές Συνταγές