Φιλέτα γλώσσας με ντοματίνια και ελιές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Fileta glossas me ntomatinia kai elies

Υλικά

  • 500 γρ φιλέτα γλώσσας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 μικρό μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένος
  • 8-10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 χούφτα πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με αυτό τα φιλέτα.

Τρίβουμε λίγο μαύρο πιπέρι στα φιλέτα.

Πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό.

Απλώνουμε τα ντοματίνια και τις ελιές πάνω στα φιλέτα.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γλώσσα (ψάρι) Ελαιόλαδο Ελιές (Πράσινες) Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Ντοματίνια Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές