Αρακάς σοτέ με καπνιστό χοιρομέρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Arakas sote me kapnisto hiromeri

Υλικά

  • 4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1/2 φλ κίτρινο κρεμμύδι,σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλ καπνιστό χοιρομέρι,  μαγειρεμένο,  σε μικρούς κύβους
  • 2 πακέτα κατεψυγμένος αρακάς των 450 γρ
  • 1/4 φλ νερό
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, λεπτοτριμμένο
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού,  φρεσκοστυμμένος

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι που κλείνει καλά σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά

Προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο, το γυρνάμε γύρω-γύρω να λιώσει και να καλύψει τον πάτο του τηγανιού.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, 1/2 κγ. αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για 4-5 λεπτά.

Βάζουμε και το καπνιστό χοιρομέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λεπτά.

Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή, προσθέτουμε τον αρακά, το νερό και το 1/2 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε.

Μαγειρεύουμε με το καπάκι, ανακατεύοντας κάθε λίγα λεπτά, μέχρι ο αρακάς να γίνει, για 6 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε  2 κ.σ. βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, ή βάζουμε και επιπλέον χυμό λεμονιού.

Σχετικές Συνταγές