Τηγανητά μπουτάκια κοτόπουλου με πουρέ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tiganita mpoytakia kotopoyloy me poyre

Υλικά

  • 700 γρ λευκές πατάτες
  • χοντρό αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1/2 φλ κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 8 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

 

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και καλύπτουμε με νερό.

Βράζουμε, προσθέτουμε 2 κ.γ. αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 18 λεπτά.

Κρατάμε 1/2 φλ από το νερό τους και τις σουρώνουμε.

Επιστρέφουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα.

Τις λιώνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος και 1/4 κ.γ. πιπέρι, προσθέτοντας από το νερό τους, αν το μείγμα φαίνεται πολύ στεγνό.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το θυμάρι μαζί με το ελαιόλαδο και 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.

Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μείγμα κρεμμύδι-σκόρδο. Μαγειρεύουμε, γυρνώντας τα μπουτάκια συχνά, για 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε με τη συνοδεία πουρέ. 

 

Σχετικές Συνταγές