Μελιτζάνες με τυρί και γιαούρτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Melitzanes me tiri kai giaourti

Υλικά

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • αλάτι χοντρό

Για τη γέμιση

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. τυρί ελαφρύ
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Kόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με 1 χούφτα χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες καλά κάτω από άφθονο νερό για να φύγει το αλάτι και τις στύβουμε προσεκτικά να μην λιώσουν.

Τις βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε λίγη από την ψίχα τους, που τη χρησιμοποιούμε μαζί με τη σάλτσα για τη γέμιση.

Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο την ντομάτα και τα μυρωδικά.

Βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σάλτσα και προσθέτουμε το τυρί σε κομματάκια, το γιαούρτι  και την ψίχα μελιτζάνας.

Γεμίζουμε με το μίγμα τις μελιτζάνες, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Γιαούρτι Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Μελιτζάνα Ντομάτες Ρίγανη (φρέσκια) Σκόρδο Φέτα

Σχετικές Συνταγές