Τραγανό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ

Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου από στήθος, χωρίς κόκαλο
- 2 κούπες γάλα
- 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
- 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- ½ λίτρο σπορέλαιο
- αλάτι
Για τη sauce
- 5 κουταλιές γιαούρτι
- 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
Διαδικασία
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπαστουνάκια και τα αλατίζουμε. Αναμειγνύουμε σε μπολ το καλαμποκάλευρο με το σιμιγδάλι και πανάρουμε στο μίγμα το κοτόπουλο. Τινάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάμε στο γάλα. Αλευρώνουμε για μία φορά ακόμη και αφήνουμε τα κομμάτια στο ψυγείο για λίγο. Τρίβουμε το αγγουράκι τουρσί και το ανακατεύουμε σε μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και την καπνιστή πάπρικα. Ανακατεύουμε τα υλικά της sauce καλά. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, τοποθετώντας στο πλάι της ένα μπολάκι με την πικάντικη sauce.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγγουράκι τουρσί
Γάλα
Γιαούρτι
Καλαμποκάλευρο
Κοτόπουλο
Κοτόπουλο (στήθος)
Κοτόπουλο (φιλέτο)
Μαγιονέζα
Πάπρικα (καπνιστή)
Σιμιγδάλι (ψιλό)
Σπορέλαιο