Focaccia με δενδρολίβανο και γιαούρτι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ

Υλικά
- 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. μαγιά φρέσκια
- 15 γρ. αλάτι
- 2 κουταλιές γιαούρτι 2 %
- 330 γρ. νερό χλιαρό
- 20 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- λίγο αλάτι χοντρό
Διαδικασία
Διαλύουμε τη μαγιά και το αλάτι στο χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μίγμα σε μεγάλο μπολ μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το δεντρολίβανο, το γιαούρτι και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 20 λεπτά. Ζυμώνουμε πάλι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλίτσες.
Λαδώνουμε 10 ατομικά φορμάκια και απλώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη σε κάθε φορμάκι. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Μόλις ξεφουρνίσουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.