Κοτόπουλο με γιαούρτι μανιτάρια και αμύγδαλα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ

Υλικά
- 1 κοτόπουλο (1½ κιλού) κομμένο στα 8
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
- 200 γρ. μανιτάρια Portobello κομμένα σε λωρίδες
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
- 200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ψημένα
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κύμινο τριμμένο
- ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά. Bάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές του. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και ύστερα από 2 λεπτά ρίχνουμε το κύμινο, τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί. Μεταφέρουμε το μίγμα στη γάστρα με το κοτόπουλο, προσθέτουμε το λεμόνι, το τυρί, το γιαούρτι, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα και 20 λεπτά.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αμύγδαλα
Γραβιέρα
Κοτόπουλο
Κρασί (λευκό)
Κρεμμύδι
Κύμινο
Λεμόνια
Μαϊντανός
Μανιτάρια
Μανιτάρια (πλευρώτους)
Μανιτάρια (πορτομπέλο)
Πάπρικα (γλυκιά)
Πιπεριά (κόκκινη)
Σκόρδο