Κοτόπουλο με γιαούρτι και ζαφορά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kotopoulo me giaourti kai zafora

Υλικά

  • 1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 Λεμόνια
  • 1 Ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 Φακελάκι (0,25 gr) σκόνη κρόκο Κοζάνης
  • ½ Ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ Ποτήρι νερό
  • ½ Κιλό γιαούρτι στραγγιστό 
  • 3 Αβγά
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο

Διαδικασία

Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το θυμάρι, το φασκόμηλο και τον κρόκο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο. Μετά το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε με όλα τα ζουμιά από τα μυρωδικά, το λαδί και το λεμόνι στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 220 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο. 'Οταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά χτυπημένα με 2 κουταλιές νερό και με το μίγμα αυτό περιχύνουμε το κοτόπουλο. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Χρησιμοποιούμε γιαούρτι με αρκετά λιπαρά για να μην κόψει όταν το ανακατεύουμε με τα αυγά, το νερό και το ψήνουμε

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Γιαούρτι Ελαιόλαδο Θυμάρι Κοτόπουλο Κρεμμύδι Κρόκος Κοζάνης Λεμόνια Ρίγανη Φασκόμηλο

Σχετικές Συνταγές