Λαβράκι ψητό με ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Lavraki psito me ntomatinia

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 2 φλ ντοματίνια
  • 1/2 φλ πράσινες ελιές, κομμένες
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 4 φιλέτα λαβράκι 
  • 1/4 φλ φρέσκος βασιλικός, κομμένος

Διαδικασία

Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στο ψηλό μέρος και προθερμαίνουμε το γκριλ.

Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια, τις ελιές και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το ψάρι σε ένα πυρίμαχο σκέυος και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα ντοματίνια-ελιές και ψήνουμε για 10-13 λεπτά,  μέχρι να γίνει το ψάρι και τα ντοματίνια να έχουν αρχίσει να σκάνε. 

Πασπαλίζουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Ελιές (Πράσινες) Κρεμμύδι Λαβράκια Ντοματίνια Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές