Ρυζόγαλο με σοκολάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: Υλικά για 6 ποτήρια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Ryzogalo me sokolata

Υλικά

  • 600 γρ. γάλα
  • 270 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ stick βανίλιας φρέσκιας
  • 3 μανταρίνια (το ξύσμα τους)
  • 20 ml χυμό μανταρινιού
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 130 γρ. ρύζι τύπου Arborio
  • 90 γρ. σοκολάτα bitter
  • 25 φυλλαράκια δυόσμου φρέσκου ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο ζελατίνη

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, τη βανίλια και τον χυμό μανταρίνι και τα αφήνουμε να ζεσταθούν αρκετά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει βράση το μίγμα. Αφού βράσει, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 25 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα, τον δυόσμο και τη ζελατίνη, αφού πρώτα την έχουμε μαλακώσει σε νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βανίλια Βανίλια (φρέσκια) Γάλα Δυόσμος Ζάχαρη Ζελατίνη (φύλλα) Κανέλα Κρέμα γάλακτος Μανταρίνια Ρύζι (Arborio) Σοκολάτα (bitter)

Σχετικές Συνταγές