Φιλέτο ψαριού με σπανάκι και ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Fileto psarioy me spanaki kai ntomatinia

Υλικά

  • 450 γρ φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού
  • 2 μεγάλα μάτσα φύλλα σπανάκι baby
  • 1/4 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 20 ντοματίνια
  • 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 λεμόνι, κομμένο σε δύο φέτες
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Ελέγχουμε το ψάρι για κόκκαλα και χωρίζουμε σε δύο μερίδες.

Απλώνουμε δύο αλουμινόχαρτα, περίπου 30 εκ το καθένα.

Βάζουμε αρκετό σπανάκι στη μέση του καθενός και από πάνω ένα φιλέτο ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε.

Απλώνουμε φέτες κρεμμυδιού σε κάθε φιλέτο ψαριού.

Αραδιάζουμε ντοματίνια πάνω και γύρω από το ψάρι.

Προσθέτουμε δύο κλωνάρια θυμάρι.

Στύβουμε λεμόνι πάνω στο ψάρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο προς τα μέσα, προς το ψάρι, και κλείνουμε το πακέτο.

Τοποθετούμε τα πακέτα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 18-22 λεπτά. 

Ανοίγουμε προσεκτικά τα πακέτα για να μην χυθούν οι χυμοί.

Τρώμε κατευθείαν από το πακέτο ή μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με μια κουτάλα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Θυμάρι (φρέσκο) Κρεμμύδι Λεμόνια (χυμός) Ντοματίνια Πιπέρι (Μαύρο) Σπανάκι (baby) Ψάρι (λευκόσαρκο φιλέτο)

Σχετικές Συνταγές