Πίτσα με σπανάκι και αβγά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pitsa me spanaki kai avga

Υλικά

  • λίγο αλεύρι 
  • 450 γρ ζύμη πίτσας, ξεπαγωμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 φλ γραβιέρα ώριμη, χοντροτριμμένη
  • 1 φλ ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο σπανάκι, τα κοτσάνια κομμένα
  • 2-4 μεγάλα αβγά

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.

Αλευρώνουμε ένα ταψί.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη για πίτσα σε σχήμα κύκλου διαμέτρου 40 εκ.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα κυκλικό ταψί.

Απλώνουμε στη ζύμη μουστάρδα και πασπαλίζουμε με 3/4 φλ γραβιέρα.

Προσθέτουμε το ζαμπόν, το σπανάκι και το 1/4 φλ τυρί.

Σπάμε ένα αβγό τη φορά σε ένα μικρό μπολ και τα ρίχνουμε προσεκτικά επάνω στην πίτσα.

Ψήνουμε μέχρι να δέσουν τα ασπράδια των αβγών και η ζύμη να ροδίσει, για 15-17 λεπτά. 

Σερβίρουμε με συνοδεία σαλάτας.

 

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Γραβιέρα Ζαμπόν Ζύμη πίτσας Μουστάρδα (Ντιζόν) Σπανάκι

Σχετικές Συνταγές