Τραγανές φτερούγες κοτόπουλο τεριγιάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Traganes fteroyges kotopoylo terigiaki

Υλικά

  • 1440 γρ.  φτερούγες κοτόπουλου
  • 1/4 φλ νερό
  • 2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
  • 1 1/2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1/2 φλ χυμός ανανά
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, λιωμένο
  • 1/2 φλ σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλ καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. καλαμποκάλευρο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. 

Πλένουμε τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε καλά. 

Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το φυτικό λάδι και πασπαλίζουμε με 1/4 κ.γ. πιπέρι. 

Τις βάζουμε σε ένα ταψί, χωρίς να ακουμπάει η μια με την άλλη.

Τις ψήνουμε, γυρνώντας  το ταψί συχνά, για 45-50 λεπτά. 

Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το χυμό ανανά, τη καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. 

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το καλαμποκάλευρο με 1 κ.σ. νερό. 

Προσθέτουμε το μείγμα στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει σιροπιαστή, για 5 λεπτά. 

Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. 

Σερβίρουμε αμέσως.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ανανάς (χυμός) Ζάχαρη (καστανή) Καλαμποκάλευρο Κοτόπουλο (φτερούγες) Λάδι φυτικό Νερό Σκόρδο Σόγια (σάλτσα) Τζίντζερ

Σχετικές Συνταγές