Τούρτα σοκολάτας με φουντούκια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: Υλικά για ένα ταψί ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tourta sokolatas me fountoukia

Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκη
  • 1/2 φλτζ. βούτυρο
  • 50 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κούπα αλεσμένα φουντούκια
Για τη γέμιση
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 φλτζ. γάλα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα φουντούκια

Διαδικασία

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να μπορούν να γίνουν κορυφές από το μίγμα όταν το σηκώνουμε με ένα πιρούνι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά.

 

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τα φουντούκια αλεσμένα.

 

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο Κελσίου για 40-45 λεπτά. 

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το χωρίζουμε στα δύο οριζόντια. 

 

Για τη γέμιση λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο με τη μισή άχνη και το γάλα μέχρι να γίνουν κρέμα. Χτυπάμε την υπόλοιπη άχνη με την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με την κρέμα βουτύρου και στη συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί και τα φουντούκια αλεσμένα όσο γίνεται πιο πολύ. Απλώνουμε τη μισή γέμιση στο κάτω παντεσπάνι, σκεπάζουμε με το άλλα και με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε όλη την τούρτα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κακάο Κουβερτούρα Κρέμα γάλακτος Φουντούκια

Σχετικές Συνταγές