Χωριάτικη κιμαδόπιτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: Υλικά για ένα ταψί ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Choriatiki kimadopita

Υλικά

Φύλλα για πίτα
  • 120 γρ. βούτυρο 
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 ξινά μήλα τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλ. σταφίδες μαύρες
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • ¼ φλ. ξύδι
  • ¼ φλ. μηλόξυδο
  • ½ κ.τ.γ. γαρύφαλο
  • ½ κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.τ.γ. κανέλα
  • ½ κ.τ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.τ.σ. ρούμι
Για τα φύλλα:
  • 60 γρ. βούτυρο 
 

Διαδικασία

Τοποθετούμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

 

Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

 

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

 

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

 

Όταν είναι έτοιμο το μίγμα κιμά, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε σε μια φόρμα τα μισά φύλλα για την πίτα, αφού τα έχουμε αλείψει με το βούτυρο.

 

Ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα κιμά προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα παντού. 

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείψουμε ένα ένα με το βούτυρο.

Χαράσσουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς για 1 ώρα. 

Σερβίρεται ζεστή.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΣΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΜΙΣΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βούτυρο Γαρύφαλλο Ζάχαρη (μαύρη) Κανέλα Κιμάς (μοσχαρίσιος) Κρεμμύδι Μηλόξυδο Μοσχοκάρυδο Ξινόμηλα Ξύδι Ρούμι Σταφίδες

Σχετικές Συνταγές