Σούπα με σολομό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κ.γ. ξηρό θυμάρι
- 13 κ.γ. λιωμένες νιφάδες κόκκινο πιπέρι
- χοντρό αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 950 ml γάλα άπαχο
- 450 γρ κόκκινες πατάτες
- 340 γρ φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
- 2 φλ καλαμπόκι
- φρέσκο άνηθο, κομμένο
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σέλινο, το σκόρδο, το θυμάρι, το κόκκινο πιπέρι, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει το σέλινο, για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε και το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το γάλα και 1 φλ νερό.
Βάζουμε και τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το σολομό και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσει ο σολομός, για 3 ακόμα λεπτά.
Γαρνίρουμε με άνηθο, εφόσον επιθυμούμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό)
Αλεύρι
Άνηθος
Γάλα (άπαχο)
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Καλαμπόκι
Κρεμμυδάκια φρέσκα
Πατάτες (κόκκινες)
Πιπέρι (Κόκκινο)
Πιπέρι (Μαύρο)
Σέλινο
Σκόρδο
Σολομός