Ανάποδο κέικ ανανά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Anapodo keik anana

Υλικά

  • 50 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 7 φέτες ανανά σε σιρόπι, στραγγισμένες
  • λίγο σιρόπι ανανά
  • κερασάκια γλασέ για το γαρνίρισμα

Για το κέικ

  • 100 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 2 αβγά

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Xτυπάμε το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Απλώνουμε το μείγμα σε μια στρόγγυλη φόρμα κέικ 20-21 εκ.

Από πάνω στρώνουμε τις φέτες ανανά και τοποθετούμε τα κεράσια στο κέντρο των δαχτυλιδιών που σχηματίζουν οι ανανάδες.

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τα αβγά και 2 κ.σ. σιρόπι ανανά.

Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μαλακώσει και να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το μείγμα του κεικ πάνω από τις φέτες ανανά και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 35 λεπτά.

Αφού ψηθεί το κεικ, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.

Σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού.

 

Σχετικές Συνταγές