Πίτσα μαργαρίτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pitsa margarita

Υλικά

  • 400 γρ  φρέσκια ζύμη για πίτσα
  • 1 κονσέρβα ντομάτες χωρίς σπόρους, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ μοτσαρέλα
  • 6 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι 
  • 8 -10 φρέσκα φύλλα βασιλικού

Διαδικασία

Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη φρέσκια ζύμη για πίτσα σε σχήμα κύκλου.

Τη μεταφέρουμε σε ένα κυκλικό ταψί.

Απλώνουμε τις ντομάτες πάνω στη ζύμη, πασπαλίζουμε με αλάτι και περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιολάδο.

Κόβουμε τη κάθε μοτσαρέλα σε 8 φέτες.

Τοποθετούμε  το τυρί και τις ελιές στην κορυφή της φρέκιας ζύμης για πίτσα.

Ψήνουμε στους 240C, μέχρι η ζύμη μας να ροδίσει και ελαφρώς να φουσκώσει, περίπου 15-18 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Ελιές (Πράσινες) Ζύμη πίτσας Μοτσαρέλα Ντομάτες (κονκασέ)

Σχετικές Συνταγές