Σφακιανή πίτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 15 πίτες μικρές ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Sfakiani pita

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 100 ml λάδι + επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 100 ml ρακή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • όσο χλιαρό νερό χρειαστεί
  • 1 κιλό μυζήθρα

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι, τη ρακή, το αλάτι και το νερό και κάνουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε για μία ώρα σκεπασμένη. Κάνουμε μπαλάκια με τη μυζήθρα όσο ένα αυγό. Κόβουμε τη ζύμη σε αντίστοιχου μεγέθους μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας να γίνουν χοντρά κομμάτια ζύμης και κλείνουμε το κάθε μπαλάκι μυζήθρας μέσα σε κάθε ζύμη.

Φτιάχνουμε έτσι μερικά «πουγκιά», τα οποία βάζουμε σε μια πάνινη πετσέτα. Πατάμε το κάθε πουγκί που έχει δημιουργηθεί λίγο με το χέρι, να ανοίξει, και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Το πιέζουμε ξανά σιγά-σιγά, έτσι ώστε να ανοίξουμε μια λεπτή πίτα. Τις «ψήνουμε» για 1 λεπτό από κάθε πλευρά σε αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά λάδι την καθεμία

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΨΥΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΨΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Ελαιόλαδο Μυζήθρα Ρακή

Σχετικές Συνταγές