Κερασοπιτάκια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kerasopitakia

Υλικά

  • 2 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σ. ζάχαρη συν 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ κρύο ανάλατο βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
  • 3/4 φλ βουτυρόγαλα
  • 225 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένα
  • 1 1/2 κ.γ. φρέσκο εστραγκόν, πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Για τη ζύμη:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και 3 κ.σ. ζάχαρη και χτυπάμε.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε και πάλι.

Βάζουμε σταδιακά και το βουτυρόγαλα, 2 κ.σ. τη φορά, μέχρι η ζύμη μας να δέσει. Τη βάζουμε στο ψυγείο, καλυμμένη, για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1/2 εκατοστού.

Κόβουμε 24 κυκλάκια.

Βάζουμε 1/2 φλ κεράσια σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα κεράσια, 2 κ.σ. ζάχαρη, το εστραγκόν και τη βανίλια και ανακατεύουμε (κάνουμε αυτό το βήμα πριν γεμίσουμε τα πιτάκια. Αν γίνει πολύ νωρίτερα, το μείγμα μπορεί να βγει πολύ υγρό).

Με ένα κουτάλι σούπας βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο από κάθε πιτάκι και αλείφουμε τις γωνίες με νερό.

Καλύπτουμε με ένα άλλο στρογγυλό πιτάκι και πατάμε τις άκρες για να κλείσει.

Βουρτσίζουμε από πάνω με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη από τις 2 κ.σ.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 30 λεπτά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο (ανάλατο) Βουτυρόγαλα Εστραγκόν Ζάχαρη Κεράσια

Σχετικές Συνταγές