Σφυρίδα με ψητά λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Sfyrida me psita lachanika

Υλικά

  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μικρά φινόκιο (μαραθόριζα)
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 φιλέτα σφυρίδας
  • φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο ή μια ψηστιέρα και τη λαδώνουμε με το μείγμα.

Ψήνουμε τα λαχανικά για 12 περίπου λεπτά, γυρνώντας τα πολλές φορές.

Αποσύρουμε σε ένα πιάτο και καλύπτουμε ελαφρά για να κρατηθούν ζεστά.

Καθαρίζουμε τη σχάρα και απλώνουμε ξανά μείγμα.

Απλώνουμε και στα φιλέτα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρνώντας τα μια φορά, μέχρι να ροδίσουν και να κρατούν την υγρασία τους στο κέντρο.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, σαλάτα και φέτες λεμονιού.

Σχετικές Συνταγές