Σουβλάκια με μαστέλο Χίου και λαχανικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά
για 10 σουβλάκια
- 200 γρ. μαστέλο Χίου κομμένο σε κύβους
- 3 κολοκύθια, κομμένα σε κύβους
- 10 λευκά μανιτάρια κομμένα στην μέση
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 10 ντοματιά κομμένα στην μέση
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- χυμό από ένα λεμόνι
- χυμό από 1 πορτοκαλί
- 2 κουτ.σ. πετιμέζι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 10 ξυλάκια για σουβλάκι
Διαδικασία
Περνάμε τα λαχανικά και το τυρί στα σουβλάκια σε ίσες ποσότητες και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού το πορτοκαλί το πετιμέζι το ελαιόλαδα και το βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και με το μίγμα βουρτσίζουμε απαλά τα σουβλάκια. Μόλις βγουν από το ψυγείο, τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι με γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’όλες τις μεριές και να αρχίσει το τυρί να λιώνει. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο μίγμα από το λεμόνι πορτοκαλί πετιμέζι.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός
Κολοκυθάκια
Λεμόνια
Μανιτάρια
Μανιτάρια (κοινά)
Μαστέλο Χίου
Ντοματίνια
Πετιμέζι
Πιπεριά (κόκκινη)
Πιπεριά (πράσινη)
Πιπεριές
Πορτοκάλι