Μελιτζάνες στιφάδο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Melitzanes stifado

Υλικά

  • 1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • 2 μικρές ντομάτες, κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 225 γρ ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 1/2 φλ νερό

Διαδικασία

Κόβουμε τη μελιτζάνα, τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κύβους.

Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τον ντοματοπελτέ, το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα.

Σερβίρουμε το στιφάδο σκέτο ή εναλλακτικά με κινόα ή ρύζι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Κρεμμύδι Κύμινο Μελιτζάνα Νερό Ντομάτες Ντοματοπελτές Πιπέρι (Καγιέν)

Σχετικές Συνταγές