Γρανίτα καρπούζι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Granita karpoyzi

Υλικά

  • 3/4 φλ. νερό
  • 1 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 3 κιλά (6 φλ.) καρπούζι χωρίς κουκούτσια, (έχοντας αφαιρέσει τη φλούδα)
  • 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1 1/2 κ.γ. κάρδαμο, θρυμματισμένα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα, ανακατευτούμε 1/2 φλ. νερό με 3/4 φλ. ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί, για περίπου 2 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι με το σιρόπι ζάχαρης και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το παγώνουμε για 30 λεπτά.

Με ένα πιρούνι ανακατευτούμε τη γρανίτα κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει και να γίνει αφράτη, περίπου 3 ώρες.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. νερό και 1/2 φλ. ζάχαρη με τα κάρδαμο και τα αφήνουμε να πάρει βράση.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 2 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να παγώσει για 5 λεπτά.

Σουρώνουμε το σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο.

Αφρατεύουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι.

Βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το σιρόπι κάρδαμο και σερβίρουμε αμέσως.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ζάχαρη Κάρδαμο Καρπούζι Λεμόνια (χυμός) Νερό

Σχετικές Συνταγές