Καλτσόνε με σαλάμι και τυριά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Calzone me salami kai tyria

Υλικά

Για 2 μεγάλα καλτσόνε:
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 300 γρ μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά, τριμμένη
  • ελαιόλαδο, για βούρτσισμα
  • 400 γρ φρέσκια ζύμη για πίτσα
  • 250 γρ σαλάμι, σε λεπτές φέτες
  • 1 1/2 φλ ανάμεικτα λαχανικά πίκλες, στραγγισμένα
  • 200 γρ τυρί προβολόνε, τριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.

Βάζουμε το μισό μείγμα σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα.

Κρατάμε το υπόλοιπο μείγμα αβγού στην άκρη.

Σε ένα άλλο ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και λαδώνουμε.

Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας πάνω στη λαδόκολλα και ανοίγουμε 23Χ30 εκ.

Απλώνουμε το μείγμα μοτσαρέλας πάνω στη μισή ζύμη, αφήνοντας περιθώριο 3 εκ. περιμετρικά.

Προσθέτουμε το σαλάμι, τις πίκλες και το προβολόνε.

Διπλώνουμε τη ζύμη, ώστε να κλείσει πάνω από τη γέμιση.

Πιέζουμε και διπλώνουμε τις άκρες να κλείσουν και κάνουμε λίγες τρύπες με ένα μαχαίρι σε όλο το καλτσόνε.

Μεταφέρουμε το καλτσόνε με τη λαδόκολλα στο ζεστό ταψί και ψήνουμε 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα αβγού.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει, για άλλα 5-10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε για 5 λεπτά και το κόβουμε σε κομμάτια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Ελαιόλαδο Ζύμη πίτσας Λαχανικά (πίκλες) Λεμόνια (ξύσμα) Μαϊντανός Μοτσαρέλα Σαλάμι Τυρί Provolone (Προβολόνε)

Σχετικές Συνταγές