Τηγανιτό καστανό ρύζι με λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tiganito kastano ryzi me lachanika

Υλικά

  • 2 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές
  • 2 αβγά
  • 2 κ.γ. φυτικό λάδι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ πράσινα φασόλια
  • 2 κ.σ. με σάλτσα σόγιας 

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τα αβγά με ένα πιρούνι μέχρι να εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες. 

Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.

Ρίχνουμε 1 κ.γ. φυτικό λάδι.

Προσθέτουμε τα αβγά και γυρνάμε  γύρω γύρω το γουόκ για να σχηματιστεί μία λεπτή ομελέτα. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε 1 λεπτό ακόμη. Αφαιρούμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά στο γουόκ. Ανακατεύουμε - τηγανίζουμε για 2 λεπτά.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το καρότο και τα φασόλια. Ανακατεύουμε - τηγανίζουμε για 4 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τραγανά.

Προσθέτουμε το ρύζι και τη σάλτσα σόγιας στο γουόκ. Ανακατεύουμε - τηγανίζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το αβγό, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Καρότα Κρεμμύδι Λάδι φυτικό Πιπεριά (κόκκινη) Ρύζι (καστανό) Ρύζι (μπασμάτι) Σκόρδο Σόγια (σάλτσα) Φασόλια

Σχετικές Συνταγές