Τηγανίτες με κολοκυθάκι, μοτσαρέλα και μυρωδικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Υλικά
- 1/2 φλ. καλαμποκόψωμο, ψιλοτριμμένο
- 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
- 3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 μεγάλο αβγό, ελαφρά χτυπημένο
- 3 μέτρια κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα
- 1/2 φλ. φυτικό λάδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 225 γρ μοτσαρέλα, στραγγισμένη
- 1/2 φλ. μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο), χοντροκομμένα
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκόψωμο, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και το αβγό. Βάζουμε τα κολοκύθια σε χαρτί κουζίνας και τα στραγγίζουμε από τα επιπλέον υγρά.
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα του καλαμποκόψωμου.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα με τα κολοκυθάκια, λίγο-λίγο κάθε φορά, και πιέζουμε για να γίνουν επίπεδα. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν και αποσύρουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την κάπαρη και το φρέσκο χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τα μυρωδικά.
Πασπαλίζουμε τις τηγανίτες με το μείγμα και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά
Αλάτι (χοντρό)
Αλεύρι
Βασιλικός
Δυόσμος
Ελαιόλαδο
Καλαμποκόψωμο
Κάπαρη
Κολοκυθάκια
Λάδι φυτικό
Λεμόνια (ξύσμα)
Λεμόνια (χυμός)
Μαϊντανός
Μοτσαρέλα
Μπέικιν πάουντερ
Πιπέρι (Μαύρο)