Πικάντικο καστανό ρύζι με μοσχάρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pikantiko kastano ryzi me moschari

Υλικά

  • 1 ½ φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/8 + 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/8 + 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ, ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½  κιλό μοσχάρι, σε μικρά κομμάτια
  • Αλάτι 
  • 1/8 + 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές σε ζωμό κότας, με 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι για 20 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει, ενώ ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το σέλερι, το σκόρδο και 1 φύλλο δάφνης. Τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το μοσχάρι, μαζί με πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι. Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι για 20 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε το μαγειρεμένο καστανό ρύζι basmati στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

 Σερβίρουμε αμέσως.

Σχετικές Συνταγές