Τάρτα κεράσι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Tarta kerasi

Υλικά

Για τη βάση:

  • 2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½  φλ. τσ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. τσ. βούτυρο ανάλατο σε κύβους
  • 1 μεγάλο αβγό

 

Για τη γέμιση:

  • 1 φλ. τσ. γλυκό του κουταλιού κεράσι
  • ½  φλ. τσ. φρέσκα κεράσια, τεμαχισμένα
  • ½  κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ¼   κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • ¼   κούπας φυστίκι, τεμαχισμένο

 

Για το γλάσο:

  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.σ. πλήρες γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Διαδικασία

Για τη βάση:

Χτυπάμε με το μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά, αλλά να μη γίνει λείο το μείγμα.

Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε λίγο ακόμη.

Μαζεύουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και τη χωρίζουμε στα δύο.

Φτιάχνουμε με κάθε ζύμη ένα δίσκο. Διπλώνουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να σκληρύνει.

Το βήμα αυτό μπορεί να γίνει και από την προηγουμένη και να κρατήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο.

Για τη γέμιση:

Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη χαμηλή θέση και προθερμαίνουμε στους 170C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γλυκό κουταλιού κεράσι, τα φρέσκα κεράσια, το ξύσμα και το αμύγδαλο.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε έναν δίσκο ζύμης σε διάμετρο 28 εκ. Τον μεταφέρουμε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ. και απλώνουμε περιμετρικά, κόβοντας τη ζύμη που προεξέχει.

Βάζουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε με το φυστίκι.

Απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τον άλλο δίσκο ζύμης σε διάμετρο 28 εκ. Τον κόβουμε σε λωρίδες και τις βάζουμε πάνω από τη γέμιση, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

Για το γλάσο:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό και το γάλα.Με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω στην τάρτα.

Πασπαλίζουμε με τις 2 κ.σ. ζάχαρη.

Ψήνουμε την τάρτα μέχρι η βάση να ροδίσει και η γέμιση να βγάζει φούσκες, για 1 ώρα και 5 λεπτά περίπου.

Την αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα. Την καλύπτουμε και διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Αμύγδαλο (εκχύλισμα) Βούτυρο (ανάλατο) Γάλα Γλυκό του κουταλιού (κεράσι) Ζάχαρη Κεράσια Λεμόνια (ξύσμα) Φιστίκια

Σχετικές Συνταγές