Σαλάτα κριθαράκι - κοτόπουλο με ρόκα και τυρί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata kritharaki kotopoylo me roka kai tyri

Υλικά

  • 1 ¼  φλ. τσ. κριθαράκι
  • 3 φλ. τσ. ψητό στήθος κοτόπουλο, τεμαχισμένο
  • 1 ½ φλ. τσ. ρόκα, κομμένη
  • 1 φλ. τσ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ φλ. τσ. κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη
  • ¼  φλ.τσ.  κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, τεμαχισμένη
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 6 κ.σ. τυρί ελαφρύ, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, χωρίς να αλατίσουμε ή να προσθέσουμε μαγειρικά λίπη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κριθαράκι, το κοτόπουλο, τη ρόκα, τα ντοματίνια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.

Περιχύνουμε τη σως ξιδιού στο μπολ με το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με το ελαφρύ τυρί και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές