Πρασόρυζο με μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Prasoryzo me manitaria

Υλικά

  • 500 γρ πράσα (το άσπρο μέρος, κομμένα σε ροδέλες)
  • 500 γρ μανιτάρια
  • ½  φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • 2 φλ. νερό
  • 1 ¼  φλ. άβραστο ρύζι
  • 1 ½  φλ. νερό ή ζωμό της αρεσκείας σας
  • 1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
  • ½  ματσάκι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. βούτυρο για το τελείωμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε το άσπρο μέρος σε ροδέλες 2 εκ. περίπου.

Κόβουμε τις ροδέλες στη μέση δύο φορές, ανά τέταρτα. Ρίχνουμε σε σουρωτήρι και ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό όλα τα κομμάτια.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πράσα, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και 2 κούπες νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε 1 ½ φλ. νερό ή ζωμό της αρεσκείας μας και αφήνουμε να βράσει.

Προσθέτουμε  το αλάτι, το ρύζι και τα μανιτάρια,  καλύπτουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το βούτυρο (προαιρετικά) και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Άνηθος Βούτυρο Ελαιόλαδο Ζωμός Λεμόνια (χυμός) Μανιτάρια Νερό Πράσα Ρύζι

Σχετικές Συνταγές