Κεφτέδες με ανάμεικτο κιμά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Keftedes me anamikto kima

Υλικά

  • 4 φέτες λευκό ψωμί, κομματιασμένο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • ½  κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • ½  κιλό αρνίσιο κιμά
  • 4 αβγά
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βάζουμε το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, μουλιάζουμε τα κομμάτια του ψωμιού  και αφήνουμε στην άκρη.

Πολτοποιούμε το σκόρδο σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι το κρεμμύδι να κοπεί καλά.

Βάζουμε το μείγμα στο μπολ με το μουλιασμένο ψωμί, μαζί με τον κιμά και τα αβγά.

Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Φτιάχνουμε κεφτέδες με το μείγμα του κιμά.

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και περνάμε τους κεφτέδες σε αυτό, ώστε να καλυφθούν.

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε τους κεφτέδες, αρκετούς κάθε φορά, και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, για 10 λεπτά.

Βγάζουμε και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Γάλα Δυόσμος Κιμάς (αρνίσιος) Κιμάς (μοσχαρίσιος) Κρεμμύδι Λάδι φυτικό Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Ψωμί

Σχετικές Συνταγές