Φλογέρες με σπαράγγια και προσούτο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Flogeres me sparggia kai prosoyto

Υλικά

  • 85 γρ. προσούτο, κομμένο σε 30 σε μεγάλες φέτες
  • 30 σπαράγγια, κομμένα
  • 10 φύλλα κρούστας
  • σπρέι μαγειρικής

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Τυλίγουμε μία λωρίδα προσούτο γύρω από κάθε σπαράγγι.

Τοποθετούμε το κάθε φύλλο κρούστας σε μια επιφάνεια  και το ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρέματος.

Κόβουμε σταυρωτά στα 3, ώστε να σχηματιστούν ορθογώνια.

Τοποθετούμε 1 λωρίδα σπαράγγια κατά τα μήκος της ζύμης και τυλίγουμε ρολαριστά.

Τοποθετούμε τις φλογέρες στο ταψί και ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρικής.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα και ψήνουμε στους 180C για 10 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να είναι χρυσαφί και τραγανό.

Σερβίρουμε τις φλογέρες όσο είναι ζεστές.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ζύμη Προσούτο Σπαράγγια Φύλλο (κρούστας)

Σχετικές Συνταγές