Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί και προσούτο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mproysketes me karamelomena kremmydia katsikisio tyri kai prosoyto

Υλικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε 10-12 φέτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 300 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 10 λεπτές φέτες προσούτο
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 10-12 σύκα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Κρέμα βαλσάμικου (προαιρετικά)

Διαδικασία

Απλώνουμε τις φέτες γαλλικής μπαγκέτας σε ένα ταψί.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 30 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30-45 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Απλώνουμε το μείγμα, 1 φέτα προσούτο σε κάθε φέτα ψωμιού και γαρνίρουμε με 1 σύκο, κομμένο στα δύο ανά φέτα  και ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι οι γωνίες του ψωμιού να ροδίσουν.

Πασπαλίζουμε με κρέμα βαλσάμικου.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο Ζάχαρη Κρεμμύδι Μπαγκέτα Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου) Πιπέρι (Μαύρο) Προσούτο Σκόρδο Σύκα Τυρί (κατσικίσιο)

Σχετικές Συνταγές