Ριζότο με καστανό ρύζι και αρακά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Rizoto me kastano ryzi kai araka

Υλικά

  • 4 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 κρεμμύδια, πολτοποιημένα
  • 1 ½ κούπα καστανό ρύζι για ριζότο, parboiled 10΄
  • ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 2 ½ κούπες ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ½ κούπα αρακά (μαγειρεμένο ή κατεψυγμένο)
  • 1 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά - άνηθος, μαϊντανός, ψιλοκομμένα 
  • 1 ½ κούπα παρμεζάνα, τριμμένη

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι-κατσαρολάκι με καπάκι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, για 1-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας μέχρι να αρχίσει το ρύζι να γίνεται διαφανές, για 2 λεπτά.

Βάζουμε στο τηγάνι το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και δυναμώνουμε τη φωτιά για να βράσει, ανακατεύοντας.

Βάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 10 περίπου λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον αρακά, τα μυρωδικά και 1 κούπα παρμεζάνα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το ¼ κούπας παρμεζάνα που έχει απομείνει και, αν θέλουμε, φρέσκο μαύρο πιπέρι.

Σχετικές Συνταγές