Κεφτεδάκια γλυκόξινα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Keftedakia glykoxina

Υλικά

  • ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. νερό
  • ½  κούπα ψίχουλα ψωμιού
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι, πολτοποιημένο
  • 225 γρ σάλτσα κράνμπερι
  • 3/4 κούπας σάλτσα τσίλι
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 ½  κ.γ. χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το αβγό, το νερό, τα ψίχουλα ψωμιού και το κρεμμύδι.

Φτιάχνουμε κεφτεδάκια.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μια φορά.

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη σάλτσα κράνμπερι, τη σάλτσα τσίλι, την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.  Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε για 1 ώρα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Ζάχαρη (καστανή) Κιμάς (μοσχαρίσιος) Κρεμμύδι Λεμόνια (χυμός) Νερό Σάλτσα (κράνμπερι) Σάλτσα (τσίλι) Ψωμί

Σχετικές Συνταγές