Πικάντικο φιλέτο ψαριού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pikantiko fileto psarioy

Υλικά

  • 1 μεγάλη ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά καυτερή, ξεσποριασμένη και πολτοποιημένη
  • 3 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, πολτοποιημένος
  • 3 κ.σ. λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • ½  κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 2 φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, το βασιλικό, το κρασί, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ¼  κ.γ. τσίλι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με το υπόλοιπο τσίλι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρεύουμε τα φιλέτα ψαριού με 1 κ.σ. ελαιόλαδου σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Προσθέτουμε το μείγμα της ντομάτας τα τελευταία 3 λεπτά και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές