Χοιρινές μπριζόλες με κόκκινες πιπεριές και καπνιστή πάπρικα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Choirines mprizoles me kokkines piperies kai kapnisti paprika

Υλικά

  • 1.000  μπριζόλες χοιρινές, χωρίς κόκαλο, σε λωρίδες 2,5 - 3 εκ.
  • 4 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες από κοτσάνια και σπόρια και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα
  • 1 μικρή, ξερή καυτερή πιπερίτσα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • 2 μέτριες ντομάτες, πολτοποιημένες
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ξύδι βαλσαμικό ΤΟΠ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1κουτ. της σούπας καπνιστή πάπρικα

Διαδικασία

Για τις μπριζόλες: Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, και ροδίζουμε τις λωρίδες από το κρέας για 2 λεπτά. Στην αρχή, το κρέας θα κολλήσει, αλλά, μόλις ψηθεί για 2 λεπτά, θα ξεκολλήσει. Γυρίζουμε τις λωρίδες και τις ροδίζουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Ρίχνουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως οι πιπεριές, ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι, την καυτερή πιπεριά, την καπνιστή πάπρικα και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΛΙΠΑΡΟ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Μπριζόλες (χοιρινές) Ντομάτες Ξύδι (βαλσάμικο) Πάπρικα (καπνιστή) Πιπεριά (καυτερή) Πιπεριά (Φλωρίνης) Ρίγανη Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές