Μπρουσκέτες με λεμονάτο πουρέ αρακά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Brouschettes me lemonato poure araka

Υλικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στα 4
  • ¼ φλ. φρέσκα φύλλα μαϊντανό
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 φλ. αποφλοιωμένα μπιζέλια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φλούδα λεμονιού, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 12 φέτες ψωμί, φρυγανισμένες

Διαδικασία

Βάζουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και ½  φλ. νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τρυφερός (περίπου 5 λεπτά για φρέσκο αρακά και περίπου 2 λεπτά για τον κατεψυγμένο).

Στραγγίζουμε, διατηρώντάς το υγρό.

Μεταφέρουμε το μείγμα του αρακά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για να γίνει πάστα.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σχοινόπρασο, ½  κ.σ. φλούδα λεμονιού, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, ¼ κ.γ. πιπέρι, και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. 

Πασπαλίζουμε τον πουρέ με αλάτι, μαύρο πιπέρι και χυμό λεμονιού.

Περιχύνουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω τον πουρέ αρακά, γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αρακάς Ελαιόλαδο Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Σχοινόπρασο Ψωμί (τοστ)

Σχετικές Συνταγές