Χοιρινή τηγανιά με πατάτες και θυμάρι

Υλικά
- 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 δαφνόφυλλα
- 1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 700 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 1,5 εκ.
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν (όχι να λιώσουν) και τις στραγγίζουμε. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τους κύβους από το ψαρονέφρι, το κρεμμύδι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 1/3 φλιτζ. τσαγιού νερό. Μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά. Το ψαρονέφρι πρέπει να έχει γίνει. Αν δεν έχει μαγειρευτεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι και συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά. Πετάμε τη δάφνη, ρίχνουμε το θυμάρι και το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΘΥΜΑΡΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΡΙΓΑΝΗ, ΘΡΟΥΜΠΙ 'Η ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ