Γεμιστές πιπεριές με αμάραντο και κινόα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Gemistes piperies me amaranto kai quinoa

Υλικά

  • 135 γρ. κινόα
  • 2 κ.σ. αμάραντο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κολοκύθι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. Κορινθιακή σταφίδα
  • 2 κ.σ. ηλιόσποροι, ελαφρά φρυγανισμένοι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες, σε κύβους
  • 75 γρ. φρέσκο τυρί ρικότα
  • 4 μεγάλες πιπεριές, κομμένες στη μέση κατά μήκος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί  σε ένα μεγάλο ταψί.

Τοποθετούμε την κινόα και τον αμάραντο σε ένα μέτριο τηγάνι με 400 ml νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.  Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζουν για 12-15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό και τα δημητριακά να είναι al dente. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο λάδι. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κύμινο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι, τα δημητριακά, τη σταφίδα, τους ηλιόσπορους, το μαϊντανό, τη ντομάτα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα κινόα και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσει η γέμιση. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αμάραντο Ηλιόσπορος Κινόα Κολοκύθια Κρεμμύδι Κύμινο Μαϊντανός Ντομάτες Πιπεριές Σκόρδο Σταφίδες Τυρί (Ricotta)

Σχετικές Συνταγές