Ρεβιθοκεφτέδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Revithokeftedes

Υλικά

Για τους κεφτέδες:

  • 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Γα τη σος γιαουρτιού:

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • ½ λεμόνι, στυμμένο
  • 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Διαδικασία

Για τους κεφτέδες:

Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 6 ώρες από το βράδυ.

Βράζουμε τα ρεβίθια για 40-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τελείως για 1 ώρα. Προσέχουμε να έχουν στραγγίσει τελείως, προτού προχωρήσουμε με τη συνταγή μας.

Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.

Τοποθετούμε σε ένα multi τα βρασμένα ρεβίθια και τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια-σκόρδα, μαζί με το κόλιανδρο και το κύμινο και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το multi και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι. Ξανανακατεύουμε το μείγμα με το multi μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το φρέσκο μαϊντανό, το αλεύρι και το μείγμα ρεβιθιών, που μόλις ετοιμάσαμε.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Κάνουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα.

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο τους ρεβιθοκεφτέδες μας, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα σε όλες τις πλευρές.

Γα τη σος γιαουρτιού:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και μαλακό. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Άνηθος Γιαούρτι Δυόσμος Ελαιόλαδο Κόλιανδρος Κρεμμύδι (κόκκινο) Κύμινο Λεμόνια Μαϊντανός Νερό Πιπέρι (Μαύρο) Ρεβίθια Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές