Κολοκυθάκια τηγανητά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Kolokithakia tiganita

Υλικά

  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κούπα νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Διαδικασία

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε πάλι ώστε να μη σβολιάσει.

Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι σε ένα χαμηλό πιάτο για να μπορούμε να καλύπτουμε με αυτή την κρούστα τα κολοκυθάκια πριν τα βάλουμε στο τηγάνι.

Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Περνάμε κάθε φέτα από τα κολοκυθάκια και από τις δύο πλευρές στο αλεύρι και βάζουμε στο ζεστό λάδι.

Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Ελαιόλαδο Κολοκυθάκια Νερό

Σχετικές Συνταγές