Πατάτες γιαχνί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Patatates giaxni

Υλικά

  • 8 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.γ. φρέσκο πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και σωτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό.

Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, τις πατάτες, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε νερό, που να καλύπτει τις πατάτες και βράζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Μαϊντανός Ντομάτες Ντοματοπελτές Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές